Japansk_frpackning Stipendium för att åka till Japan för att studera förpackningsdesign.

 

Efter de tragedier Japan nu råkat ut för kan jag bara avvakta och se hur det går. Min egen resa känns oviktigt i relation till den hårda verklighet stora delar av Japanska befolkningen råkat ut för.

 

Jag har fått Japanstiftelsens stipendium för studieresa till Japan.  Senare i år reser jag till japan för att studera Livsmedelsförpackningars design, form och funktion. Jag har ett speciellt intresse för förpackningar till småskaligt och lokalt producerad mat.

Jag kommer att studera Japansk förpackningsdesign, dess tradition, nutid och framtid.  ”ända sedan jag gick HDK, Designhögskolan i Göteborg, på 1990-talet har jag drömt om att få göra denna resa. Då köpte jag en bok om ”Package design i Japan”, den väckte mitt intresse och nyfikenhet. Japaner lägger stor vikt vid förpackningar. Det skall bli väldigt intressant att på plats se hur deras tradition kring förpackningar påverkar dagens förpackningar. Jag hoppas komma hem med inspiration till de uppdrag jag genomför för mina kunder i Sverige. Kanske kan det leda till någon form av samarbete med Japan framöver.”

Med på resan kommer troligen också Monica Öfverström från formbox design.

Sammanfattning av ansökningstexten, med resplan.